Toimitilat Turku

Turun sijainti hyvien liikenneyhteyksien keskiössä tekee siitä houkuttelevan paikkakunnan yritystoiminnalle. Myös hintataso on kaupungissa edullisempi kuin pääkaupunkiseudulla. Turussa on kattava elinkeinorakenne, mikä tekee siitä hyvän kaupungin monenlaisille yrityksille. Siellä on myös kattavasti koulutusta ja osaavaa työvoimaa sekä innovatiivista osaamista, mikä on nykyaikana tärkeää. Turun toimitilat ovat tällä hetkellä murroksessa ja tavallisten toimitilojen lisäksi kaupungissa on tarjolla laajasti erilaisia toimitilavaihtoehtoja. Koko ajan tarjolle tulee myös toimistohotelleja, jotka vielä vähän aikaa sitten olivat harvinaisia. Turun strateginen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet, johon kuuluvat merkittäviä satamia, moottoritie, rautatie sekä lentokenttä, tekee siitä hyvän kohteen myös kansainvälistä kauppaa harjoittaville yrityksille. Toimitilat Turku ja sen lähialueilta omaavatkin erinomaiset liikenneyhteydet. Lisätietoja MatchOffice.

Hinnat vaihtelevat alueittain

Turun monipuoliset liiketilat kattavat monenlaisen toiminnan. Tarjolla on sekä toimistotiloja että liiketiloja, uuden aikaisia toimistohotelleja sekä varastotiloja ja tuotantotiloja. Turun alueella toimistotilojen hintataso on ollut viime aikoina laskusuuntainen, joten entisaikojen huippuvuokria ei enää tarvitse maksaa. Vapaita toimitiloja on myös saatavilla hyvin ja erityisesti toimisto- ja liiketiloja on tarjolla runsaasti. Näiden lisäksi valikoimaa on monipuolisesti toimistohotelleista erilaisiin varasto- ja tuotantotiloihin. Vapaata vuokratilaa on tarjolla melko paljon, tosin viimeaikoihin vapaina olevien liiketilojen käyttöasteet ovat nousseet ja kysyntä kasvanut. Vajaakäyttöisiä toimitiloja on saatu hyvin takaisin käyttöön ja varsinkin Turun keskustassa vallinnut liiketilojen tyhjentyminen on vähitellen pysähtynyt. Tiloja on alettu jälleen vuokraamaan, tosin hinnoissa on suurta vaihtelua riippuen jopa korttelista. Uusia vuokralaisia on tullut myös teollisuus- ja varastoalueiden tiloihin ja niiden vapaana oleva määrä on hieman vähentynyt. Turussa keskusta-alueen ulkopuolella liiketilaa on myös kauppakeskuksissa, jotka ovat houkutelleet hyvin yrityksiä. Toimistotilaa on siis saatavilla sekä keskustassa että hieman kauempanakin. Teollisuusalueista suurimmat sijaitsevat Orikedolla, Urusvuorella, Hiidenvartissa ja Lauesteessa. Näissäkin vuokrahintojen taso vaihtelee ja ylipäätänsä Turussa hintataso määräytyy hyvin paljon alueen ja kaupunginosan mukaan. Kaikkein korkeimpia hintoja Turussa pyydetään Hansakorttelin toimitiloista, Hansakortteli on perinteisesti houkutellut paljon ostovoimaa ja turisteja, joten liiketoiminnan kannalta se on yksi parhaimmista ja vilkkaimmista paikoista Turun keskustassa. Hintoihin vaikuttaa sijainnin lisäksi toki myös tilojen tyyppi sekä se, kuinka kauan toimitiloille voidaan olettaa olevan käyttöä. Neliöhinnan lisäksi kannattaa huomioida myös muutoskustannukset, jotka tilalle aiheutuvat, kun sitä muokataan toiminnan vaatimaan käyttöön. Tämän lisäksi ylläpitokustannukset lisäävät hintaa, joka tulee huomioida kiinteistölle vuokran lisäksi. Turun hintoja voisi verrata Tampereen tasoon, molemmissa kaupungeissa on suhteellisen samanlainen hintataso. Turun hinnat jäävät kuitenkin pääkaupunkiseudun hintoja alemmaksi ja Turun paras kauppapaikka on aina silti edullisempi kuin liiketila Helsingin keskustasta. Toimitilat Turku onkin hyvä hakusana vuokrakohteita etsiessä.

Turussa on paljon myös teollisuustoimintaa, alalla työskentelee lähes 10 000 työntekijää ja toimipaikkoja sillä on noin 700. Perinteisesti Turussa menestyneitä aloja ovat olleet metalliteollisuus ja laivanrakennus. Suomen meriteollisuudesta jopa 85 % sijaitsee Varsinais-Suomessa ja Turku on panostanut paljon telakka-alueensa kehittämiseen. Se on myös käynnistänyt useita erilaisia yhteistyöprojekteja mm. matkailu-, meri- ja energia-aloilla. Laivat, koneet, laitteet, elintarvikkeet ja lääketeollisuuden tuotteet kuuluvat Turun vientituotteiden joukkoon.